Det är i motvind som draken lyfter | PikuKommun

”Det är i motvind som draken lyfter”

Det säger Christer Grankvist, vår kunniga och kloka utbildningschef på Piku, så här i Corona-tider.

Ja, aldrig förr – under våra 20 år som utbildningsaktör – har Pikus motto ”Nya tankar i rörelse” haft så stor betydelse som nu.

Förutom att vi vidtar alla rekommenderade och tänkbara åtgärder för att hålla rent och hindra smittspridning på våra utbildningar, där vi förvisso bara kör med mindre grupper runt 15-25 personer per utbildning, så har vi fått anledning att lansera PikuOnline lite tidigare!

Piku ställer nu in en hel del av vårens utbildningar, och erbjuder dem istället som digitala utbildningar via livesändning eller i inspelad version som man kan titta på när som helst. Många har ”Skype-möten” på sina arbeten och det funkar fint om man är några få personer.

Men Piku lägger ribban högre än så när det gäller utbildningar som våra deltagare betalar för. Då duger inte bild- och ljudkvaliteten i Skype. Därför arbetar vi med en professionell filmare för våra digitala utbildningar, och vi är stolta över att leverera i stort sett samma kvalitet som på våra ordinarie utbildningar ”på plats”.

Fördelarna är många: Du slipper restid, kostnader för resor och logi, att passa tider för utbildningen etc. Du kan hänga med på livesändningarna och chatta med utbildaren, eller så kan du kolla på utbildningen på egen hand när det passar dig bäst! Dessutom finns möjligheten att beställa hem utbildaren till din kommun. Om ni är en grupp så kan det vara ett både bättre och billigare alternativ! Det är i motvind som draken lyfter.

Välkommen till Pikus digitala utbildningar, som drar igång nu!